dissabte, 7 de març del 2009

INICI

Començo una nova assignatura “Interculturalitat i Educació” que serà molt profitosa ja que tal com el nom indica, avui dia ens trobem amb una realitat que es necessari tenir en compte. Es una prioritat la situació que ens trobem avui dia a l’escola, la convivència de nens i nenes i els seus familiars de diverses cultures, costums, llengües, religions,... Hem de saber establir una relació i saber educar i conviure a la vegada. No es fàcil i desitjo que amb l’assignatura m’ajudi a solventar els problemes o qüestions que pot haver a una escola i que puc trobar-hi, es a dir, pot ajudar-me a comprendre més el fenomen de l’educació educativa amb la interculturalitat que és patent i que, en el mon educatiu ens dona que pensar, hem d’establir normes noves ja que el ritme i l’estil d’aprenentatge, així com el paper de l’escola i la família juntament amb la cultura de cadascú són molt diferents. Els valors que hem de tenir patents són l’equitat, la llibertat, l’excel·lència i l’eficiència.

Amb la assignatura puc donar-me compte que és un problema d’avui dia, actual, i hem de ser conscients d’aquest fenomen, hem de saber aplicar estratègies i recursos per poder, si no solventar sí suavitzar el fenomen i fer que dins l’educació es desenvolupi un enriquiment educatiu així com el saber conviure tots plegats. El fet de desenvolupar programes de competència social poden afavorir el diàleg entre altres.

El fet d’introduir les TIC i les noves tecnologies també es un pas molt positiu i molt innovador ja que es pot obrir les portes a la coparticipació de xarxes socials, ONG, etc. i poder també treballar valors de solidaritat, justícia, tractament de genero, etc.

No dubto que serà una assignatura molt activa i arribaré a adquirir un aprenentatge significatiu per ser a més a més activa, constructiva, col·laborativa, intencional, reflexiva, constructiva i conversacional. El blog és una forma de portar a terme tot això.
Segur que tots plegats farem una bona feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada